Boken: Alma - En Kvinnohistoria

Alma - En kvinnohistoria

är en roman som belyser företeelser och villkor för människor i ett Sverige som vi idag knappast kan föreställa oss.

Romanen berättas av och om två generationer under en tid då världen genomgick enorma prövningar och förändringar som fick avgörande betydelse, inte minst för kvinnor.

Detta är några ljudklipp från boken som Eva Martinsson läste in hos Studio Lane i Göteborg. Hela ljudboken finns att lyssna på hos Storytel, Nextory och Bookbeat.

Recensioner

ALMA - en kvinnohistoria, utkom lördagen den 30:e januari 2021.
Du hittar den som tryckt bok, ljudbok och e-bok.

"En fin, rak berättelse … Denna tidsbild visar på ett lugnt och harmoniskt språk hur vårt land utvecklats – hur villkoren för vardagslivet sakta ändras för de som inte har så mycket pengar, helt enkelt".

Annette Larsson, BTJ

"…definitivt en intressant berättelse. Den känns både trovärdig och realistisk".  Betyg 4

Bokbloggen Tofflan – the neverending story

”Kvinnors och flickors förändrade möjligheter genom tiderna är något av
en röd tråd i romanen. En annan röd tråd är hur fattigdom håller människor nere. Skildringen av auktoriteter och deras makt över människors liv är ytterligare en tydlig röd tråd som smälter samman med de två övriga”.

Författarcentrum Västs Lektörstjänst.

Bokmalen81

” Jag fastnar direkt för berättelsen och jag gillar författarens sätt att skriva. Boken är lättläst, intressant och berörande. Jag hade gärna läst mer om Alma och Karin. Jag hade även gärna läst mer om hur det gick för Almas syskon och hennes andra barn. Det är ett bra betyg på en bok när man inte vill att den ska ta slut.”

Tack @alma_en_kvinnohistoria för att jag fick läsa din bok 🙏🏻💕

Jag hoppas få läsa fler böcker av dig.  📕📕📕📕📕 av 📕📕📕📕📕

 

Enkoppoenbok

”Eva Martinssons debutroman är att betrakta som ett tidsdokument. Här möter vi ett fattigt Sverige sett ur ett ett kvinnligt perspektiv. Det är klasskillnader och det är ett patriarkalt samhälle där kvinnor är underställda männen. Och där kvinnor och barn drabbas hårdast av fattigdom, hungersnöd och sjukdomar samt krig. Vi får se hur det svenska folkhemmet växer fram med ett ökat välstånd till följd.
Som sagt, det här är lärorik läsning och en påminnelse om vårt historiska arv. Vi behöver känna vår historia för att känna vår samtid, tänker jag.

Tack @eva_martinsson och @bluepublishingforlag för att jag fick läsa 🌹.

Alma - En kvinnohistoria får ☕☕☕☕ + en liten påtår.

Du kan köpa boken inbunden eller som e-bok.

Du kan abonnera på någon av dessa för att läsa e-boken eller lyssna.